top of page

Over de HypnoBirthing cursus

Prachtige Sabine, in deze bizarre omstandigheden van fysieke afstandelijkheid (Corona tijd) zijn wij zo blij dat jij bereid was een prive Hypnobirthing cursus bij ons thuis te geven. Ik keek elke woensdag uit naar je komst! Je hebt een heerlijke jeugdige sprankeling over je heen die energie geeft. Wij genoten van je relaxheid, betrokkenheid en nuchterheid in ons groeiproces rond voldragen zwangerschap, geboorte en ouderschap. Je bent nooit dogmatisch, prettig praktisch met oog voor de diepere (ziels)lagen van de mens. Toen ik je vertelde over mijn onweerstaanbare hang naar Tony Chocolony in mijn 'suikerweek' en me afvroeg welke echte behoefte erachter zou zitten, gaf jij een briljant antwoord: 'Weet je wat ik denk? Soms zit er misschien niks achter, maar is je basis behoefte gewoon Tony Chocolonely! Lekker van genieten.' Dat was zo hilarisch voor mij en bracht mildheid. De ontspanningsoefeningen en meditatie om contact maken met ons kindje waren heel helpend en inspirerend. Na het kijken van de diverse bevallingsvideo's kreeg ik gewoon steeds meer zin, kracht en nieuwsgierigheid om deze levensopschuddende oervrouw ervaring mee te maken. Ik en wij zijn ready! #dankhypnobirthing #sabineyousogotthis

Loes Berkhout en Dennis, privécursus mei 2020  (1e kindje)

Wat een ongelofelijk fijne cursus biedt Sabine aan. Ik mag voor de vijfde keer een kindje krijgen en ondanks wat nodige 'ervaring' zag ik echt enorm op tegen de geboorte. Via advies van de verloskundige terecht gekomen bij Birth Bliss en Sabine. De hele cursus is een verrijking voor je zwangerschap, de fijne ontspanningstechnieken en de inzichten die je krijgt over waar jouw belemmeringen nog liggen zijn fantastisch! Je leert daarnaast ook praktische zaken, wat is nu eigenlijk een bevalling en welke reis maakt je baby, maar ook over wat je rechten zijn in het ziekenhuis bijvoorbeeld en waar je zeker vragen over mag stellen of je ruimte in mag nemen. Dank je wel Sabine voor je rust, voor je gezelligheid en je aanstekelijke positivisme over dat het écht kan, een fijne bevalling en rust en ruimte voor jezelf. . Ik ga met vertrouwen de geboorte tegemoet, sterker nog, ik heb er zin in! (en echt, dat had ik écht niet! ;) )

Leonie Egas, cursist juli/augustus 2020 - cursus deel met partner gevolgd, deels alleen (5e kindje)

De hypnobirthing cursus bij Bliss Birth is voor ons erg waardevol geweest. Na 2 sessies was mijn man al af voor zijn angst voor de bevalling. Daarnaast heeft de uitleg van Sabine over het geboorteproces voor ons ook veel verhelderd, en snappen we nu heel goed waarom ontspanning tijdens dit proces zo belangrijk is. De informatie over je geboortevoorkeuren/mogelijkheden heeft ons achteraf goed geholpen in het opstellen van ons geboorteplan. Daarnaast waren de verschillende visualisatie oefeningen tijdens de sessies door Sabine erg fijn en goed om thuis verder te kunnen oefenen. Op dit moment is het nog wachten tot ons kindje geboren gaat worden, maar agv onze eigen goede voorbereiding door het volgen van de hypnobirthing cursus bij Bliss Birth hebben we er samen alle vertrouwen in! Sabine is een fijne, warme docent met veel aandacht voor jou, je partner en jullie wensen. Filmpjes konden afgestemd worden op onze voorkeuren en we hebben alle voor ons relevante onderwerpen behandeld.

Deborah, cursist mei/juni 2020 – Hypnobirthing prive cursus, incl partner (1e kindje)

Ik en mijn partner wisten niet zeker wat te verwachten van een HypnoBirthing cursus. We wisten alleen dat we een cursus samen wilde doen om voor te bereiden op de geboorte van onze 1e baby. We hadden geen betere cursus kiezen. Sabine van Bliss Birth heeft gedurende de 5 cursussen voldoende informatie geleverd over de geboorte zelf en handvatten gegeven over hoe om te gaan met de weeën. Deze waren voor zowel de vrouwen als voor de partners. Ook was het leuk om gedurende, en na, de cursus ideeën, ervaringen en meningen te delen met 4 andere koppels. Nu, enkele weken na de geboorte, kan ik deze cursus aan elke koppel aanraden. Ik heb de adviezen die het beste bij mij passen thuis geoefend in de laatste 5-6 weken voor de geboorte. Dat heeft enorm geholpen en daardoor ben ik ook enorm tevreden met de geboorte is verlopen. Ik ben blij dat mijn partner mij kon ondersteunen en dat door zo'n rustige geboorte is onze baby ontspannen op de wereld gekomen. Ik gun de ervaring van zo'n mooie geboorte aan elke vrouw :) en daarom raad ik ook de cursus van Bliss Birth aan elk koppel die binnenkort een baby verwacht.

 Nicoleta McNelly, groepscursus HypnoBirthing (1e kindje)
Wat een fijne cursus! Ik was zelf behoorlijk bang voor mijn aanstaande bevalling, maar Sabine heeft dat gevoel helemaal weggenomen. Ik begin er zelfs een beetje naar uit te kijken. Je leert er namelijk vooral dat je lichaam heus wel weet wat het moet doen en daar heb ik ontzettend veel aan gehad. Je komt in contact met de oermoeder in jezelf. Ik weet niet zeker of ik er net zo Zen bij zal liggen als die über-Hypnobirthers uit de video's die je te zien krijgt die hun baby er rustig uit ademen, maar ben in elk geval niet meer bang en dat is me heel wat waard. Het is ook fijn om met andere zwangere dames en hun partners ervaringen uit te wisselen, dan leer je echt dat elke zwangerschap zo anders is en dat niets wat jij meemaakt raar of buiten de norm is. Verder vond mijn vriend het ook heel fijn om mee te doen, zodat hij beter voorbereid is op zijn rol tijdens de bevalling, ik denk dat hij daar nog een beetje onzeker over was (of er in elk geval niet zo'n heel concreet beeld bij had) en nu is hij er helemaal klaar voor. Ik kan iedere zwangere meid deze cursus aanraden! Bij twijfel, doen! 

Didi Hoog, groepscursus HypnoBirthing (1e kindje)


Dank je wel voor je heerlijk nuchtere, eigenwijze en betrokken begeleiding op ons pad naar een fijne bevalling. Je hebt een mooi zaadje gepland in ons leven als relaxed en liefdevol gezin. 

Cursisten privé 2020 

Super fijne op maat last minute cursus kunnen doen. Sabine luistert naar je en naar je behoefte om te weten kunnen en leren. Was een fijne waardevolle aanvulling bij de geboorte van ons 6e kindje. Maar wat hadden we dit graag 16 jaar eerder gedaan bij onze 1e. Kortom een echte aanrader!

Karin Schottert, privécursus verkort, 6e kindje 

Over massage

De massage van Sabine was heel fijn en erg ontspannend. Wat me vooral aansprak was de combi van stevige druk, rustig tempo en olie (heerlijke geur!). Sabine straalt oprechte interesse, betrokkenheid en levenswijsheid uit. Ze heeft onwijs veel opleidingen gedaan en die ervaring is voelbaar/merkbaar. Door haar enthousiasme voelde ik me helemaal welkom.

Katrien, massagebehandeling "Touch of Heaven" 

Over een kindertolk-traject

Ik herken veel dingen uit de vertaling en ben verbaasd hoeveel Moos oppikt van mij en spiegelt. Het raakt me dat hij dit doet voor mij. Hoewel de punten uit de vertaling niet nieuw voor me zijn, vind ik het emotioneel om te horen dat Moos eigenlijk voor mij aan het werk is, om te spiegelen wat ik lastig vind en waar ik gevoelig voor ben. Ook vond ik het heel bijzonder om te horen dat dingen uit Moos zijn gedrag van nu, zijn terug te vertalen naar mijn jeugd en zelfs geboorte. Ongelofelijk hoe dingen doorwerken zonder dat ik me daarvan bewust ben. Ik wist wel dat er een link was met mij, want Moos reageert vooral in mijn bijzijn bijzonder op visite en een andere omgeving, maar ik wist niet dat hij dingen spiegelt die zover teruggaan in mijn verleden en ook zo’n diepe betekenis hebben.

Ik wist al dat ik erg gevoelig ben, ik wist niet dat ik daar in groepssituaties eigenlijk te weinig aandacht aan besteed. Dit is iets waar ik graag aan wil werken. Op dit moment doe ik dat vooral door te herkennen dat Moos zich zo gedraagt omdat ik me waarschijnlijk niet op mijn gemak voel. Ik zie dat en blijf bij mijn gevoel. Ik wil nog uitproberen wat ik het beste kan doen voor mezelf in zo’n situatie als ik er al in zit.

Verder wil ik ook kritischer kijken naar waar ik wil zijn, en daar vooral tijd doorbrengen. Dat zal betekenen dat er bepaalde feestjes of visites zijn waar ik niet of minder heen zal gaan, of korter. Hierdoor blijf ik dicht bij mijn gevoel en kost het me minder energie (en Moos ook).

Ik vond dat je de vertaling heel mooi terugkoppelde aan mij. Je nam de tijd om te checken of het klopte en of ik het begreep en liet af en toe een stilte vallen om het even te laten inzinken. Je hebt een professionele en warme, betrokken houding. Ik vond de woorden heel mooi en zorgvuldig gekozen en lieten ook ruimte voor mijn eigen interpretatie van de vertaling. Hierdoor was het echt herkenbaar voor mij en kon ik het ook direct vertalen naar de praktijk.

Een mooie methode die je prachtig hebt toegepast.

Joline, moeder van Moos


Over een afstemming 

Sabine heeft in haar afstemming bij mij de juiste snaar weten te raken! Heel knap en bijzonder hoe ze me aangevoeld heeft en me zowel inzichten, als inspiratie als hulp geboden heeft. Prachtig verwoord, maar nog steeds heel begrijpelijk, logisch opgebouwd en helder. Dank je voor dit waardevolle kado Sabine!

Petra Lomartire

bottom of page