top of page
bgImage


Over Bliss Birth

En over de docent

Ik geloof in de aangeboren kracht van iedere zwangere vrouw

Ik ben Sabine, trotse moeder van Césander.

De geboorte van Césander is het mooiste en meest bijzondere dat ik ooit heb meegemaakt. Césander kwam na iets meer dan 35 weken op de wereld, en zijn geboorte was kalm, vrijwel pijnloos en het meest ‘oer’ wat ik meegemaakt, ondanks dat ik met een medische indicatie in het ziekenhuis lag. Omdat ik kon meebewegen met mijn lichaam en haar alle ruimte gaf die nodig was, heb ik ervaren dat het werkelijk mogelijk is tijdens het geboorteproces ontspannen en vol vertrouwen te zijn. En je ook nog eens gewoon goed en lekker voelen door alle endorfines die je aanmaakt. Dat was een fijne start, en mijn kraamperiode was dan ook een roze wolk! 

Vanaf het moment dat ik ontdekte dat ik zwanger was wist ik het zeker: ik wil een bewuste bevalling, liefst zonder pijnbestrijding, ik wil heel goed in contact met mijn lichaam zijn en mijn kindje zijn en ons op deze manier een zo zacht mogelijk start geven. Voor mij was deze zwangerschap ook een kans mij te verdiepen in de beschikking die je hebt over je gedachten en gevoelens en die invloed die deze op je lijf hebben. Mijn bevalling was heel fijn! En dat gun ik iedere moeder!


Als vertrouwen en ontspanning ruimte krijgt, en angst losgelaten kan worden, creë​er je een heel andere geboorte-ervaring! 

Hypnobirthing zwangerschapscursus Utrecht

Want wat zag ik op tegen mijn eigen bevalling toen ik net zwanger was. Bij het zien van (niet eens zulke enge) geboortefimpjes barstte ik in huilen uit! Dat moest toch anders kunnen...

Ik had het geluk dat ik bij een Hypno-Birthing cursus terecht kwam. De geboorte van mijn baby was zo fijn, ik kon er maar niet over uit! ( en nu eigenlijk nog steeds niet..) Het was ook intens, soms heftig, en het vroeg veel van mijn flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Ook heb ik een paar kleine angstige momenten gehad, en ik heb gevoeld wat dit met mijn lijf deed. De verkramping zorgde voor pijn, iets dat de rest van mijn bevalling niet had. Ik heb dus aan den lijve ondervonden wat de invloed van je brein op je geboorteproces is en hoe je dus zelf een boel in de hand hebt. 

Ik was zó enthousiast over de cursus, dat ik een wandelend reclamebord werd. Ik vertelde iedereen die het maar wilde horen hoe bijzonder een bevalling kan zijn! Omdat ik vele vriendinnen, collega’s en zelfs onbekenden het pad naar HypnoBirthing wees en benieuwd bleef naar hun ervaringen (die vrijwel altijd positief waren!), begon te dagen dat het misschien ook mijn eigen pad is de cursus te geven en 'geboortewerker' te worden. En zo kwam het dat de geboorte van Césander, ook de geboorte van Bliss Birth betekende.

Een greep uit de opleidingen die ik heb gedaan:

- HypnoBirthing Practicioner, HypnoBirthing Nederland

- Hypnotherapeut, de kracht van Hypnose 

- Yin Yoga teacher training, de nieuwe yogaschool Amsterdam

- Jaargang professioneel masseur, Holos

- Kindertolk, PresentChild

- Draagconsulent, die Trageschule

- Mindwalktrainer

- Wandelcoach, Atma opleidingen

- PABO, Hogeschool Utrecht

- Kindercoach

- Mindfulness, yoga en meditatie voor kinderen

- Godgeleerdheid, Universiteit Utrecht

- Premaster Wijsbegeerte en Pedagogische wetenschappen, VU

- Docent baby- en kinderyoga


- Babymassage, Dreumeland

- Babyreflexmassage, Floor Tuinstra

- Reiki 1, 2, 3a

- Zwangerschapsmassage, Welness Academy

- Acces Bars Practicioner

- Luisterkindwerker

- Familieopstellingen, Hylke Bonnema Amsterdam

 

Na een aantal jaren van grote ontwikkeling, werk ik nu ook als Doula: voor begeleiding van a tot z. Kijk hiervoor op de pagina Doula 

Diploma's zijn leuk, handig en soms ook absoluut nodig, maar het belangrijkst vind ik om mijn eigen ervaringen als mens, moeder en vrouw, mijn intuïtie, gevoel en vooral mijn grote dosis liefde voor baby's en hun m​ama's in te zetten. Ook de vaardigheden die ik in het onderwijs opdeed, als​ leerkracht, psychologisch assistent en de laatste jaren als coach zijn waardevol gebleken voor mijn praktijk. Ik ben erg blij dat het werken met zwangeren nu mijn vak is, en ik mij hier elke dag nog in ontwikkelen mag.

De ontspanningsoefeningen en meditatie om contact maken met ons kindje waren heel helpend en inspirerend. Na het kijken van de diverse bevallingsvideo's kreeg ik gewoon steeds meer zin, kracht en nieuwsgierigheid om deze levensopschuddende oervrouw ervaring mee te maken. Ik en wij zijn ready! #dankhypnobirthing #sabineyousogotthis

Contact: mail naar sabine@blissbirth.nl of bel mij op 0644640677. Een appje sturen mag ook! 

bottom of page