top of page
bgImage

Dragen met doek of drager

gemak, geluk, geborgenheid, gezondheid 

( en ook een boel gezelligheid...)

Iedere baby op mama's buik, zo vertrouwd en veilig


Wil je leren dragen in een doek of ergnomische drager? Bij Bliss Birth leer je zó te dragen dat het zowel fijn, veilig en gezond voor moeder en kind is.
Deze foto van Je Porte Mon Bebe laat mooi de juiste houding van de heupen en bolling van de rug zien. Zo dragen is ergonomisch, loopt gelijk met de ontwikkeling van het kind, geeft een geborgen en veilig gevoel en draagt het fijnst voor mama. Dragen geeft zo veel geborgenheid, een veilig gevoel, en het is ook nog eens heel gezellig en ook praktisch! Ik zag mijzelf he-le-maal niet lopen met een draagdoek na de geboorte (en vooral niet met zo'n gekleurd regenboog-ding) maar na 1 keer dragen was ik om! Dit is hoe de natuur het bedoeld heeft! Je kleintje slaapt heerlijk door en jij doet je ding, zonder van hem of haar apart te hoeven zijn. Heerlijk! 

Voor je baby is het het fijnst altijd bij mama te kunnen zijn, het versterkt jullie band en is ook nog eens gezond; door de positie van de baby heeft hij minder last van krampjes, reflux en doordat hij of zij dicht bij je is zal hij veel minder huilen (zijn behoefte aan verbinding en huidhonger wordt gestild). Ook is het goed voor het heupgewricht van je baby. Vanuit de doek langzaam met mama de wereld ontdekken geeft rust en veiligheid.

Mijn eigen kleine man ben ik gaan dragen door het instructieboekje te volgen. En mijn knopen waren meestal best prima (nee, mijn baby heeft niets overgehouden aan die paar niet helemaal goede knopen) maar konden zeker beter. Daarom ben ik een opleiding tot draagconsulent gaan volgen. Want ik wilde dit zo graag aan andere mama's en papa's leren...en dan graag meteen goed! 

draagconsulent Utrecht

Het hoe, wat, waar en waarom van een consult.

Ik leer je één knoop, afhankelijk van je wensen

Je kunt verschillende draagsystemen uitproberen zonder ze direct te hoeven kopen. Zo kun je een keuze maken die het beste bij jullie past.

Je krijgt persoonlijke tips, zowel op het gebied van veiligheid als draaggemak

Tijdens de consulten oefenen we met een professionele draagpop. Hierdoor kun je ontspannen oefenen voordat je je eigen kindje in de drager plaatst

Het leren van knopen tijdens een consult, is makkelijker, vollediger en plezieriger dan via een instructieblad dat je bijvoorbeeld bij een draagdoek ontvangt. Soms staan in instructieboekjes van fabrikanten helaas ook knopenwijzen weergegeven die niet of minder ergonomisch zijn (zoals horizontale kommahouding)

Doordat je de tijd hebt genomen om te oefenen, weet je hoe het moet en voorkom je dat je doek vroegtijdig op Marktplaats belandt

Draagconsulten worden aan huis gegeven, op een moment dat het jou en je kindje goed uitkomt


Kosten

Voor een consult betaal je 60 euro.

Willen jullie beiden gaan dragen? Een duo-consult kost 75 euro.

Contact: mail naar sabine@blissbirth.nl of bel mij op 0644640677. Een appje sturen mag ook! 

bottom of page